10 минута: Који је најбољи рецепт за рибљу чорбу?

На обали реке Ждраљице, данас је одржан 6. Крагујевачки котлић. Ова традиционална манифестација окупила је ове године седам екипа из Шумадије које су се надметале у припремању рибље чорбе.

Своје кулнарско умеће у припремању рибље чорбе показало је двадесетак такмичара који су били подељени у седам екипа.

Сваки тим имао је капитена и још три члана. Сви кажу да је за добру рибљу чорбу потребно што више врста рибе, али нико не жели да открије тајну припреме укусне рибље чорбе.

У жирију је ове годне била и Наташа Вишњић која се професионално бави кулинарством. Каже да су узорци за дегустацију шифровани, а критеријуми строги. Оцењује се састав, структура и квалитет чорбе.

По традицији, жиријем председава новинар Милан Шерифовић.

Такмичење у кувању рибље чорбе које неколико година уназад на обали реке Ждраљице организује ресторак Еко плус представља добар начин за промоцију туристичких потенцијала града.

Ову манифестацију подржала је и Градска туристичка организација Крагујевац.

У вечерњим сатима посетиоци су дегустирали рибљу чорбу уз музику и дружење.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *