На обали реке Ждраљице, данас је одржан 6. Крагујевачки котлић. Ова традиционална манифестација окупила је ове године седам екипа из Шумадије које су се надметале у припремању рибље чорбе.
Своје кулнарско умеће у припремању рибље чорбе показало је двадесетак такмичара који су били подељени у седам екипа.
Сваки тим имао је капитена и још три члана. Сви кажу да је за добру рибљу чорбу потребно што више врста рибе, али нико не жели да открије тајну припреме укусне рибље чорбе.
У жирију је ове годне била и Наташа Вишњић која се професионално бави кулинарством. Каже да су узорци за дегустацију шифровани, а критеријуми строги. Оцењује се састав, структура и квалитет чорбе.
По традицији, жиријем председава новинар Милан Шерифовић.
Такмичење у кувању рибље чорбе које неколико година уназад на обали реке Ждраљице организује ресторак Еко плус представља добар начин за промоцију туристичких потенцијала града.
Ову манифестацију подржала је и Градска туристичка организација Крагујевац.
У вечерњим сатима посетиоци су дегустирали рибљу чорбу уз музику и дружење.
Извештава новинарка РТК Нина Бајић.