10 минута: Крагујевачки студенти немају разлога за бригу, и даље имају своју здравствену јединцу

Догађаји у Београду, где су били најављени протести студената због најављеног, па повученог укидања Студентске поликлинике привукли су пажњу јавности у целој земљи.

Студенти Универзитета у Крагујевцу немају разлога за бригу, јер овдашња служба за здравствену заштиту студената при Дому здравља, ради пуне две деценије и остаје и даље посвећена студентској популацији.

Студенти Универзитета у Крагујевцу се за здравствену заштиту обраћају Служби која последње три године организационо припада Општој медицини Дома здравља.

На овом месту 12 хиљада младих студената не само из Крагујевца обраћа се за лекарску помоћ.

Три лекара и неколицина медицинских сестара медицински збрињавају двадесетогодишњаке.

Међу високошколцима, одавно названа „ студентска амбуланта“ смештена  је у здравственој станици у Ердоглији и последње две деценије није мењала ни адресу, ни просторне капацитете.

На овдашњем Универзитету не постоји податак колико је од почетка пандемије било заражено студената ковидом-19, али се зна да је било и међу високошколцима и професорима оболелих.

Корона вирус није поштедео ни лекаре студентске популације.

Сви су се успешно опоравили.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *