10 минута: Министар Ружић обишао реконструисану школу у Бадњевцу

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, посетио је општину Баточина.

Том приликом обишао је реконструисани школски објекат Основне школе “Свети Сава” у селу Бадњевац.

Након обиласка реконструисане Основне школе “Свети Сава” у Бадњевцу, министар просвете, Бранко Ружић рекао је да ће се наставити са улагањем у инфраструктуру на свим нивоима образовања и васпитања у Србији, као и да је ове године опредељено скоро 900 милиона динара, односно 7,5 милиона евра за инвестиције у основном и средњем образовању.

Реконструкцију школског комплекса у Бадњевцу финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима средствима у износу од 80 милиона динара, док је ресорно министарство издвојило 12 милиона динара.

Нова, модерна школа у Бадњевцу илуструје опредељеност министарства просвете, науке и технолошког развоја да се у образовање у Србији константно улаже, а на састанку са председником општине Баточина разговарало се о даљим улагањима у овој општини.

У овој години завршена је реконструкција Основне школе у Бадњевцу, а слични пројекти реализоваће се и у другим издвојеним одељењима Основне школе “Свети Сава”.

Иначе, школу у Бадњевцу похађа 120 ученика, а у склопу ње ради и вртић Полетарац из Баточине.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *