10 минута: Министар Шарчевић у пости Книћу

У Книћу ће, у оквиру Средње школе, бити отворена Шумадијска академија, која ће представљати центар региона за целоживотно учење и образовање.

Општина Кнић представља пример добре праксе када је реч о ефикасној сарадњи градова и општина са Министарством, нагласио је, приликом посете Книћу, министар просвете Младен Шарчевић и додао да се оснивањем Центра за целоживотно образовање отвара низ могућности које ће донети бенефит овој шумадијској општини.

Шумадијска академија у Книћу биће један од двадесет Центара за целоживотно учење и образовање у Србији.

Мрежа Центара за целоживотно учење из различитих области биће представљена у мају, када ће бити изложена и Стратегија образовања и науке, истакао је министар Шарчевић и додао да ће у Србији радити двадесет центара.

Оптина Кнић представља пример добре праксе. Центар ће бити смештен у Средњој школи у овој шумадијској општини, а функционисање ове образовне установе условиће бољитак у многим областима – привреди, пољопривреди, образовању,туризму.

Усвајањем формалног знања не завршава се процес учења, рекла је начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић која је нагласила да отварање Центра за целоживотно учење у Книћу представља замајац у развоју многих области у Шумадији.

На простору од четири и по хиљаде квадрата у Средњој школи у Книћу биће смешен Центар за целоживотно учење, у оквиру кога ће радити и ученичке задруге, биће организоване бројне едукације, али и семинари за просветаре.

Оснивање Шумадијске академије имаће важну улогу у развоју општине Кнић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја улаже у све нивое образовања – предшколско, основно, средње и високо образовање.

За потребе високог образовања из буџета овог министарства издвојено је 135 милиона евра за високошколско образовање и око 60 милиона евра за предшколско образовање, истакао је министар Шарчевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *