10 минута: На концерту Малог лицеума живопис мелодија, ритмова, хармонија и покрета

„Мали Лицеумˮ, најмлађи ансамбл Музичког центра Крагујевац, одржао је генералну пробу пред први самостални концерт „Кусимамаˮ који је заказан за суботу 22. јун.

У оквиру овог програма, представиће се чланови хора који на сцени певају, плешу, говоре и глуме.

Концепт чине савремени аранжмани писани за дечји хор, док је две песме које деца изводе специјално за ансамбл аранжирао Лазар Ђорђевић.

Дечји градски хор „Мали Лицеумˮ на првом самосталном наступу представиће се концептом „Кусимамаˮ чији назив потиче од истоимене песме коју малишани изводе, писане за децу на свахили и енглеском језику, а преведени текст поручује – стој усправно са надом.

Кроз хорски театар публици ће донети девет музичких разгледница из најразличитијих земаља, а песме су тематски разнолике.

Ансамбл чине чланови хора, Биљана Божић, диригенткиња, док је пратња на клавиру – Марко Нешић.

Пројекту су се прикључили и студенти ФИЛУМ-а који свирају перкусије и флауту.

На концерту ће деца показати живопис мелодија, ритмова, хармонија и покрета кроз различите карактере сваке од музичких разгледница.

Након представљања тематски разноликих песама на првом самосталном концерту, од духовитих, химничних, љубавним елементима прожете, песама о раду, деловима обреда, хор „Мали Лицеумˮ наредног викенда путује у Аустрију, где ће гостовати у црквеној општини Линц.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *