10 минута: Oбука за основно знање немачког језика ОСИ

Полазницима који су са успехом завршили обуку за немачки језик у крагујевачкој филијали Националне службе за запошљавање уручени су сертификати.

Обуку за незапослене са инвалидитетом је спровела Школа страних језика „АБЦ“.

Осим знања енглеског језика које се данас на тржишту рада подразумева, послодавци се све више интересују за радно ангажовање кандидата који траже посао а знају и немачки језик.

У Србији је у немачким предузећима запослено више од 50 хиљада људи, рекла је директорка крагујевачке филијале Националне службе за запошљавање, Горица Бачанин која је додала да додатно знање страних језика увек представља предност приликом запошљавања.

Учење немачког језика за особе са инвалидитетом у Националној служби за запошљавање трајало је три месеца, а обуку је успешно звршило десет незапослених особа са инвалидитетом.

У Школи језика чији су предавачи држали часове кажу да су многи полазници имали одређено предзнање.

Поједини кандидати су током школовања учили енглески па су, с обзиром на то да енглески и немачки језик имају сличности, обуку брзо и успешно савладали.

Полазници који су успешно завршили обуку немачког језика ће нове сертификате приложити стручном саветнику у Националној служби за запошљавање.

Поред ове, крагујевачка филијала Националне службе за запошљавање организовала је за незапослене особе са инвалидитетом и основну информатичку, обуку за енглески језик, шиваче обуће и помоћног кувара.

Приредила новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *