10 минута: Очуване пословне активности „Мајнд групе“

Светска еконимија претрпела је огромне губитке због пандемије корона вируса.

У нашој земљи је, упркос бројним тешкоћама у области привреде, очуван бруто друштвени производ, а економски пакети помоћи Владе Србије, за привреднике су од великог значаја.

У „Мајнд групи“ наводе да су успели да одрже пословне активности, а упркос великом проценту заражавању запослених, испоштовани су сви међународни уговори.

Отворено је још 100 радних места, а у наредном периоду очекује се наставак изградње комплекса и отварање нових производних хала.

Година за нама је оставила негативне последице на привреду, а због пандемије корона вируса индустрија је претрпела велике губитке.

У „Мајнд групи“ наводе да су, упркос тешким околностима, успели да одрже све пословне активности, остваре производњу и испоштују потписане међународне уговоре.

Очување здравља запослених је приоритет, наглашавају менаџери компаније и додају да је велики број радника у првом таласу пандемије био у изолацији. „Мајнд група“  ради у области шинске индустрије, која се последњих година све више развија у свету.

У Региналној привредној комори Шумадијског и Поморавског  управног округа наводе да је током прошле године остварен спољнотрговински суфицит од 362 милиона евра, а значајно место припада „Мајнд групи“.

У компанији „Мајнд“ ради 750 људи, а недавно је запослено још 100 радника.

У комплексу који се простире на око 150 хектара у наредном периоду биће изграђене још две производне хале на 8.000 квадрата, авионска писта и хелиодром, здравствени центар и вртић за децу запослених у овој компанији.

Иначе, у оквиру „Мајнд групе“ ради седам компанија, међу којима су немачки Сименс и аустријски Аутолифт, а у току су преговори са шпанским Кафом, који се такође бави производњом шинских возила.

У наредном периоду може се очекивати отварање нових радних места, али њихов број још увек није прецизиран.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *