10 минута: Панел дискусија „Европа је наша кућа“ одржана у Крагујевцу

Поводом обележавања Дана Европе 2024. године у Крагујевцу је одржана јавна дискусија „Дигитализација и иновације“ коју је организовала Делегација Европске уније у Србији.

Учесници панел дискусије били су представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Министарства информисања и телекомуникација, представници Европске уније.

Панел дискусија је део кампање „Европа је наша кућа“ коју је Делегација Европске уније у Србији покренула у априлу ове године у циљу подстицања сарадње и размене идеја.

Теме о којима се говори у кампањи која се организује широм Србије су различите, од дигитализације и иновација до културне баштине и других.

Циљ јавних дискусија је ангажовање академске заједнице, цивилног друштва, медија и свих заинтересованих за отворену дискусију на задате теме.

У сарадњи са Европском унијом, Република Србија ће у наредном периоду реализовати низ пројеката од великог значаја за нашу земљу.

Фонд за иновационе делатности уз помоћ Републике Србије издваја значајна средства како би се покренули нови стартапи како за почетнике тако и за реномирана предузећа.

Крагујевачки Универзитет један је од високо школских установа у Србији који годинама сарађује са Европском унијом.

Након Суботице, Новог Пазара и Крагујевца, кампања „Европа је наша кућа“ наставља обележавање Дана Европе у Ужицу и Нишу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *