10 минута: План детаљне регулације Северне обилазнице до краја године

Изградња Северне обилазнице један је од најважнијих пројеката у области саобраћајне инфраструктуре у Крагујевцу.

Урбанистички пројекат за прву фазу радова требало да буде завршен до краја септембра, а усвајање Плана детаљне регулације очекује се до краја године.

Израда Нацрта Плана детаљне регулације за комплетну трасу Северне обилазнице од Цветојевца до Драгобраће, у дужини од 22 километра, је у току.

Паралелно са тим, ради се и на урбанистичком пројекту прве фазе Северне обилазнице, од петље Цветојевац до планиране Радне зоне у Цветојевцу, у дужини од 5 километара.

Изградња Северне обилазнице је изузетно важан пројекат за град, јер ће ова саобраћајница повезивати најзначајније излазне правце, односно државне путеве.

Урбанистичко-технички документ биће израђен према идејном пројекту, односно пројектном решењу, које су, као инвеститори, прихватили Јавно предузеће „Путеви Србије“ и град Крагујевац.

Изградњoм Северне обилазнице транзитни саобраћај биће измештен из центра града, чиме ће бити створени бољи услови за одвијање друмског саобраћаја.

Ојачаће и позиција Крагујевца на мапи најзначајнијих саобраћајница у Србији, чиме ће град постати пожељнија дестинација за инвеститоре из земље и иностранства.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *