10 минута: Представљен ПДР железничке пруге Собовица – Лужнице – крак Баточина у Цветојевцу

Мештанима села Цветојевац представљен је План детаљне регулације “Железничка пруга Собовица – Лужнице – крак Баточина“.

Пруга, дужине 16,5 километара, проћи ће кроз пољопривредно земљиште површине 450 хектара и несумњиво ће условити да Цветојевац у будућности изгуби атрибуте села, али и донети нови квалитет живота, повезивањем са индустријским комплексом Мајнд парк.

Иначе, Влада Србије прогласила је пројекат изградње пруге у овом делу Шумадије приоритетом од националног значаја.

У просторијама Месне заједнице Цветојевац скоро цело село се окупило да чује и види План детаљне регулације, који из корена мења живот бројних домаћинстава.

Пруга ће освојити њиве, а већ у наредном периоду уследиће олакшане процедуре како би се без застоје одвијао процес парцелисања и експропријације.

Поред информисања о овом стратешком планском документу, житељи Цветојевца су, у непосредном разговору са главним градским урбанистом, могли да се упознају и са процедурама које ће уследити.

Подручје целине Цветојевац обухвата територију катастарске општине са трасом планиране железничке пруге, пружним и заштитним појасевима.

Пруга којом ће бити спојена Собовица са Баточином не пролази само кроз њиве и обрадиву површину Цветојевца, већ обухвата и пролази кроз Нови Милановац, Ресник, Десимировац и Церовац.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *