10 минута: Представљена победичка књига едиције „Дечје искре“ – књига „Магичне звезде“

У наставку прошлогодишње акције подстицања малишана на литерарно и ликовно изражавање, а у циљу промоције посебне едиције „Дечјих искри“ у оквиру које се стимулишу и посебно награђују млади таленти, Установа културе кораци организовала је дружење са ученицима нижих разреда основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“.

Представљена је и прошогодишња победница конкурса Мила Радовановић, која је својим вршњацима приближила своју другу издату књигу „Магичне звезде“.

Установа културе „Кораци“ је током протекле издавачке године објавила књигу „Магичне звезде“ ауторке Миле Радовановић, као победничко дело посебне едиције „Дечје искре“.

Ова млада ауторка је већ са пет година написала своје прве песме, а „Магичне звезде“ је њена друга издата књига.

Дружење са вршњацима у основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“ Мила је доживела као посебно искуство, јер јој је пружена прилика да подстакне своју генерацију на маштање, писање и читање.

„Кораци“ од прошле године, кроз посебну едицију „Дечјих искри“, стимулишу и награђују младе таленте. Конкурс је отворен током целе године.

Кроз часопис „Дечје искре“, Установа културе „Кораци“ настоји да подстакне ликовно и литерарно изражавање малишана.

Ученици ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“ најактивнији су читаоци „Дечјих искри“ а уједно и малишани са највише објављених радова у овом часопису током протеклог месеца.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *