10 минута: Проглашени победници “Дана отворених дворишта”

Традиционална манифестација Дани отворених дворишта завршена је проглашењем победника и уручивањем награда најбољим домаћинима.

У организацији Градске туристичке организације ове године на манифестацији је учествовало 63 такмичара из 19 села у околини Крагујевца.

Стручни жири оцењивао је дворишта у четири категорије, најлепши детаљ, најлепше етно двориште, најлепше парк двориште и најлепше двориште.

Титулу за најлепше двориште добила је породица Стошић из Ердеча Старо село, а прво место за најлепше парк двориште добили су Лазићи из Страгара.

Најлепше етно двориште је двориште породице Цветковић из Петровца, а за најлепши детаљ у дворишту титулу је заслужено понела Весна Огњеновић из Церовца.

Традиционалну манифестацију Дани отворених дворишта већ 14 година организује Градска туристичка организација.

Ове године учешће је узело 63 такмичара из 19 села у околини Крагујевца.

И ове године највише учесника је било из села Влакча која је и зачетник ове манифестације.

Градска туристичка оганизација Крагујевац такмичење види као прилику да се промовишу села Шумадије и туризам у овом делу Србије.

Иначе завршна манифестација проглашења победника на нивоу Централне Србије одржаће се 12. јула у Тополи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.