Прво место за Крагујевчане на 44. Фестивалу КУД глувих и наглувих Србије

Поводом освојеног првог места на 44. Фестивалу културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије, који је одржан крајем јуна у Београду, у Градској управи је организован пријем за чланове крагујевачког Културно-уметничког друштва глувих и наглувих „Јаков Петровић Бједов“.

Културно-уметничко друштво глувих и наглувих „Јаков Петровић Бједов“ деценијама осваја бројне награде и признања.

На 44. Фестивалу културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије Крагујевчани су освојили прво место.

На пријему у Градској управи, који је за њих организован тим поводом, извели су део кореаографије „На прелу“, са којим су и победили.

Поред овог признања, Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа освојило је и друго место на такмичењу пантомиме.

Показали су да се уз помоћ знакова говори и да се њима преносе речи, изражавају осећања и осликава живот.

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа реалузуе низ пројеката, међу којима су и едукације, односно учење знаковног језика, а ове године радиће на пројекту који предвиђа израду видео материјала о културно-уметничкој баштини Шумадије.

Рад чланова удружења и континуирана сарадња са градом допринели су унапређењу квалитета живота глувих и наглувих особа, а бројним реализованим активностима и пројектима удружење је оправдало своје постојање.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.