10 минута: Прва јавна паркинг гаража у Крагујевцу

Симболичним пресецањем врпце, садашњи градоначелник Никола Дашић, бивши градоначелник и иницијатор овог инвестиционог пројекта,

Радомир Николић и директор ЈКП Шумадија Крагујевац, Немања Димитријевић отворили су прву модерну јавну гаражу, која на површини од преко седам хиљада метара квадратних располаже са 200 места.

Гаража је отворена у присуству мањег броја људи, имајући у виду да је Крагујевац, због пандемије корона вируса, у ванредној ситуацији и да су на снази противепидемијске мере.

У Крагујевцу је регистровано сто хиљада возила, а слободно паркинг место се у центру града тешко налази.

Нова гаража, која располаже са 200 паркинг места, има сутеренски простор, приземље и пет етажа.

Oбјекат испуњава све еколошке стандарде, истакао је директор Јавног комуналног предузећа Шумадија Немања Димитријевић, који је нагласио да су на крову постављени соларни панели за снабдевање електричном енергијом.

Пуштањем у рад прве јавне гараже проблем стационираног саобраћаја делимично ће бити решен, а јавна гаража у улици Кнеза Милоша прва је од три које ће радити у Крагујевцу.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић изразио је задовољство што Крагујевац има један овакав јавни објекат и додао да отварање овог објекта, који је урађен у складу са свим европским стандардима, представља једну од капиталних инвестиција у нашем граду.

Свечаном отварању јавне гараже присуствовао је и бивши градоначелник Радомир Николић који је у време свог мандата положио камен темељац за изградњу овог објкекта.

Вредност инвестиције је око три милиона евра. У ЈКП Шумадија Шумадија кажу да ће до понедељка, 7. децембра паркирање у првој јавној гаражи бити бесплатно, након чега ће се паркинг наплаћивати 70 динара по сату.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.