10 минута: Радови Ненада Марића у Контакт галерији СКЦ-а

У Контакт галерији Студентског културног центра изложени су радови Ненада Марића, ликовног уметника из Чачка, који живи и ради у Београду.

Поставку под називом „Земља није мој дом“ чини тридесетак цртежа, насталих у претходне три године.

Цртежи Ненада Марића, који чине поставку под називом „Земља није мој дом“ први пут су изложени 2019. године у београдском Дому омладине.

Прилику да се упознају са Марићевим ликовним стваралаштвом потом су добили љубитељи уметности из Вршца и Смедерева, а ту могућност сада има и крагујевачка публика.

Изложено је тридесетак цртежа који су настали у претходне три године. Ови радови резултат су уметниковог отварања према самом себи. Линија је, објашњава аутор, била та која је водила форме које су се десиле на овим цртежима.

Ово је прва Марићева изложба у Крагујевцу. Иза њега је пет самосталних изложби и три колетивне, а његови радови били су део Међународне изложбе акварела одржане у италијанском Фабријану 2017. године.

Осим ликовном уметношћу, Ненад Марић бави се музиком и писањем поезије. Његови радови у Контакт галерији Студентског културног центра биће изложени до 10. децембра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *