10 минута: Сајам хортикултуре

Шумадија сајам враћа се редовном пословању и организовању излагачких програма.

Данас је свечано отворен Сајам хортикултуре, манифестација која у наредна четири дана окупља преко стотину учесника из целог региона.

После паузе од годину дана и коришћења хале Шумадија сајма за привремену ковид болницу која је пре неколико месеци затворена, повратак организованим сусретима привредника и грађана је од изузетног значаја за привреду Шумадије, али и посетиоце којима је недостајао сајам цвећа, поручио је градоначелник Никола Дашић који отворио манифестацију.

Сајам хортикултуре једна је од омиљених манифестација Крагујевчана, који су и пре свечаног отварања пристигли на овогодишњи базар цвећа.

Сусрет преко сто излагача, посетилаца и представника аграрних компанија потврдио је да је после дуге паузе сајам свима добродошао.

Свечано отварање је протекло уз поздравно обраћање званичника, а градоначелник Никола Дашић са сарадницима је обишао штандове и на платоу Шумадија сајма и у хали, где је између осталих своје место нашао и хуманитарни штанд- Цвет за Гаврила.

Новац од купљених садница на том месту одлази у фонд намењен за лечење и рехабилитацију малог суграђанина и осталих којима је неопхдан.

Поред продајног, изложбени део у хали је резервисан за смотру аграрне механизације, алата, компанија које се баве производњом ракија, вештачке траве, цвећа и препарата за саднице.

А напољу, односно на платоу ревија у којој се представљају бегоније, маргарете, копривице и лозице, зимзелене саднице, Снежана и патуљци и победница односно садница око које се највише тискају жене – мушкатла.

Сајам цвећа у Крагујевцу траје четири дана.

Понуду расадника, дистрибутера баштенског намештаја и компанија које се баве уређењем екстеријера посетиоци могу да погледају од 10 до 20 часова.

У сајамској хали обавезно је ношење маске.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *