10 минута: Школски биолошки центар на простору Ботаничке баште

Млади су често удаљени од природе и њихово знање о биодиверзитету и процесима у природи је углавном теоретско. 

Оснивањем Школског биолошког центра на простору Ботаничке баште у Крагујевцу млади ће добити прилику да у учионицима на отвореном кроз практичан рад и семинаре, стичу нова знања из екологије, биодиверзитета и процесима у природи.

Школски биолошки центар је пројекат Центра за еколошко образовање и одрживи развој и има за циљ развој еколошке свести младих и унапређење заштите животне средине на територији града Крагујевца, кроз увођење нових видова неформалног образовања, као што је учење у природи.

Унапређењем услова и промоцијом наставе у природи на простору Школског биолошког центра као дела Ботаничке баште, млади су добили прилику да у учионицама на отвореном кроз практичан рад и семинаре, стичу нова знања из екологије, биодиверзитета и процесима у природи.

У оквиру овог пројекта успостављена је дугорочна сарадња између предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, основних, средњих школа и универзитета унапређењем наставе, а то је постигнуто обуком васпитача, учитеља, наставника и студената за спровођење иновативних програма и тематских радионица везаних за заштиту животне средине и њеном утицају на здравље људи.

Изградњом експерименталног научног парка Школског биолошког центра на простору Ботаничке баште у Крагујевцу, унапређени су услови за наставу,а уједно је промовисан концепт образовања у природи, уз коришћење дигиталних технологија.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *