Нови режим рада Саветовалишта за младе од септембра

Последњих година све је већи број тинејџера у Крагујевцу који посећују Саветовалиште за младе, које функционише у склопу превентивне Службе за здравствену заштиту школске деце.

Током пандемије вируса корона радили су у смањеном обиму, док током лета саветовалиште не ради. Крајем августа, биће организовано предавања за децу основношколског и средњошколског узраста.

Младим Крагујевчанима услуге које пружају лекари углавном се односе на превенцију болести зависности, насиље у заједници и породици, али и пружање подршке тинејџерима да превазиђу проблеме који се јављају у периоду адолесценције и одрастања.

Саветовалиште за младе у Крагујевцу функционише од 2002. године. Међутим, током пандемије Ковида 19, њихов режим рада није наставио уобичајеним темпом.

Саветовалиште за младе крајем августа планира да организује низ предавања и здравствено-промотивне акције у основним и средњим школама.

Циљ им је како истичу, да на време обавесте младе са каквим проблемима могу да се суоче током периода одрастања и да се на време предузму адекватне мере.

Иначе, у рад у Саветовалишту, укључени су педијатри, гинеколози, медицинске сестре, вршњачки едукатори и психолози.

Такође, наглашавају и да се едукација у области превенције болести зависности организује захваљујући посебно едукованом кадру.

Извештава новинарка Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *