10 минута: Штаб наложио да се пооштри контрола у Крагујевцу

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се пооштри контрола примене епидемиолошких мера у ресторанима, кафићима, пекарама, трговинама и свим објектима где је већи број људи, како се не би вратила ситуацију из јула месеца.

Због повећања броја заражених последњих дана, Крагујевац представља потенцијално жариште, због чега је седници Републичког кризног штаба присуствовао и градоначелник Никола Дашић.

Градоначелник је још једном апеловао на грађане да поштују све мере и препоруке, како се не би вратили у ванредно стање које нико не жели.

Епидемиолошка ситуација у Крагујевцу је забрињавајућа, јер је забележен пораст броја заражених у односу на број тестираних пацијената рекао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Према његовим речима, већина Крагујевчана се придржава прописаних мера, али један број занемарује одлуке које је донео градски Кризни штаб.

До краја августа није било контрола и кажњавања, а од септембра се на основу препоруке републичког Кризног штаба изричу казне за непоштовање прописаних мера. Контролишу се објекти и током дана и током ноћи.

Већина фирми придржава се прописаних мера, рекао је Дашић и додао да су власници приватних фирми свесни колико то може да утиче на њихов рад.

Градоначелник је још једном позвао и грађане и привредне субјекте да се придржавају свих превентивних мера, како би број заражених почео да опада и како епидемиолошка ситуација не би прерасла у опасну.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *