10 минута: Терапија узнапредоване форме срчане слабости

На стручном скупу који је одржан на Универзитетском клиничком центру Крагујевац, било је речи о механичким потпорама срчане слабости код пацијената који се спремају за трансплатацију срца.

Најеминентнији стручњаци са Универзитетском клиничког центра Србије говорили и о трансплатацији срца у Србији.

Гости предавачи са Универзитетског клиничког центра Србије говорили су о томе како се у њиховим центрима збрињавају пацијенти пред операцију срца.

Трансплатацијом срца и уградњом различитих облика вештачких пумпи могу се спасити најболеснији пацијенти, а на оваквим научним састанцима прави се корак даље, како да се идентификују болесници и која терапија је најбоља за њих.

Зато је данашњи симпозију посвећен лечењу срчане слабости, болести која захвата све већи број грађана.

Код најтеже форме болести, где приступ лековима код болесника више не даје ефекте неопходна је уградња одређених уређаја.

У Универзитетском Клиничком центру Крагујевац данас уграђују најмодерније видове пејсмејкера

Срчана слабост је једна од кардиоваскуларних болести са налошијом прогнозом и само половина пацијената преживи након пет година од постављања дијагнозе.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.