Култура: Промоције, изложбе, концерти…

Песничка збирка „Узгредне забелешке” аутора Ненада Глишића представљена је на Летњој сцени Студенстског културног центра у Крагујевцу.

Дипломци сликарског одсека Филолошко-уметничког факултета приредили су завршну самосталну изложбу својих слика у Галерији Високе техничке школе струковних студија.

У питању је изложба студената из класе ванредног професора др уметности Јелене Шалинић Терзић.

Под називом „Лепота је у твојим мислима“, у галерији Дома омладине отворена је изложба Марије Милосављевић, крагујевчанке која живи и ради у Дизелдорфу.

Фотомонографија „Лонг плеј“ – Забелешке у времену од 1950. до 2000. аутора Борислава Пешића представљена је у Народној библиотеци „Вук Караџић“.

Књига није енциклопедија, већ лични избор аутора, сведен на портрете 333 најзначајнијих музичара свих жанрова из бивше Југославије.

Међу најзначајнијим личностима рок музике нашли су се и Крагујевчани, чланови групе Смак, затим Дејан Илић који је свирао у бенду Ван Гог и Саша Вујић вођа КБО.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.