10 минута: „То је било неко лепше и срећније време“ у крагујевачком СКЦ-у

Изложба фотографија „То је било неко лепше и срећније време“ аутора Драгана Теодоровића Зека отворена је у Контакт галерији Студентског културног центра у Крагујевцу.

На паноима је изложено 24 фотографије које је аутор снимио на концертима широм бивше Југославије.

Аутор изложбе Драган Теодоровић Зеко од осамдесетих година прошлог века до данас учествује у стварању рок сцене на простору бивше Југославије.

Био је важна карика у историји бендова Забрањено пушење, Црвена јабука, Екатaрина Велика, Бајага и инструктори.

Као тон мајстор, мајстор за светло, организатор на турнејама, са члановима најпопуларнијих група са ових простора проводио је месеце и био сведок догађаја које је забележио фото апаратом.

На највећем броју фотографија које је излагао широм света налазе се музичке звезде, док је на изложби „То је било неко лепше и срећније време“ приказана пубика као важна карика у рок историји ових простора.

Посетиоци изложбе су гледајући фотографије евоцирали успомене на нека давно прошла времена.

Године које је провео у сенци великих сцена рефлектују се на фотографијама које су настале из углова и места на којима посетиоци концерата немају приступ.

На аутентичним сликама могу се видети насмејана лица људи из публике, али и она са емотивнм изразом и сузама у очима, што на неки начин дочарава дух неких можда лепших и срећнијих времена када је рок музика била доминантна на музичкој сцени.

Организатор изложбе у Крагујевцу је Студентски културни центар.

Драган Теодоровић Зеко, као чувар неког лепшег и срећнијег времена, овом изложбом подсетио је на значај публике без које музичке звезде не би сијале таквим сјајем.

Из тог тазлога је ову изложбу посветио баш њима, али и пријатељима са којима је сарађивао од 80-тих година до данас.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *