10 минута: Томислав Момировић обишао градилиште на Денином брду

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на изградњи јефтиних станова за припаднике снага безбедности у Крагујевцу и најавио да ће за две године бити завшено укупно око 7.000 станова у Србији у оквиру прве фазе пројекта.

„Приоритет је да завршимо прву фазу у наредне две године и ако све буде завршено како бисмо желели, ми планирамо да број станова дуплирамо у другој фази“, рекао је Момировић након обиласка радова у насељу Денино брдо.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је рекао да су у старту заостале мине на терену правиле проблем у реализацији пројекта изградње станова, али да су сада настављени радови.

Обиласку градилишта претходио је састанак у градској управи, коме су сем градоначелника Крагујевца, присуствовали и градоначелници Краљева и Ниша, градова у којима се такође зидају станови за службе безбедности.

На великом грађевинском комплексу који се налази на Денином брду планирана је изградња девет стамбених ламела и 970 станова за припаднике снага безбедности.

Реч је о највећем пројекту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, истакао је министар Томислав Момировић који је нагласио да је Влада Републике Србије за изградњу извојила 35 милиона евра.

Осим у Крагујевцу, станови који су намењени припадницима снага безбедности праве се и у неколико градова Србије.

У првој фази изградње у Крагујевцу је планирана финализација 270 станова.

Радови на изградњи станова на Денином брду су у предходном периоду били успорени, јер су на том локалитету проблеме представљала минска средства, нагласио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Он је навео да је град Крагујевац определио парцелу у насељу Денино брдо од око 10 хектара, док је за изградњу инфраструктуре издвојено око 550 милона динара.

Урађена је канализациона мрежа у дужини од 11 километара и око два и по километра саобраћајне инфраструктуре.

У наредном периоду биће интезивирана динамика радова која је због пандемије корона вируса била у застоју.

Министар Момировић је нагласио да је светска економија у великом проблему због Kовида 19.

Србија ће учинити све да задржи раст бруто друштвеног доходка који износи 5 одсто.

Завршетак прве фазе радова очекује се почетком наредне године.

Иначе, у развоју града Крагујевца насеље Денино брдо ће се у наредном периоду интензивно развијати.

Припадници снага безбедности отплаћиваће станове по цени од 430 евра без ПДВ –а по квадрату.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *