10 минута: Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте

Агенција за безбедност саобраћаја организовала је у Крагујевцу тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте.

Циљ пројекта, који се спроводи у 10 градова у Србији, је стицање додатних вештина у управљању двоточкашима ради веће безбедности мотоциклиста у саобраћају.

Мотоциклисти су најризичнија категорија учесника у саобраћају што показује и висок број саобраћајних незгода које често имају трагичне последице.

Главни разлози су недовољна обука и недостатак квалитетних тренинга по узору на земље Европске уније. То је подстакло Агенцију за безбедност саобраћаја да реализује активност „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“.

Тренинг се састоји од теоријског и практичног дела на полигону. Намењен је свим возачима мотоцикала и мопеда који желе да унапреде своје познавање технике вожње.

Тренинзи се организују у 10 градова у Србији. Вежби у Крагујевцу присуствовао је градоначелник Никола Дашић који је и председник градског Савета за безбедност саобраћаја.

Статистика показује да су летњи период и почетак јесени најризичнији део године за мотоциклисте у саобраћају. Тренинзи су веома важни како би возачи двоточкаша научили да предвиде и да се снађу у ризичним ситуацијама на друму. Чак и светски шампиони у мотоцилизму говоре како стално уче нешто ново.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *