Култура: Изложбе, концерти, ликовна колонија – Гружанска јесен у Книћу

„Тренутак љубави“ назив је другог овогодишњег концерта који је одржан на Универзитетској летњој сцени. Вокално-инструментални трио „Consonance” извео је ауторске песме, али и дела Кенедија, Гордона, Соколова.

У Галерији Ђуре Јакшића приређена је изложба слика „Калиграфски гест у антропоцентричној слици – изложба експерименталне калиграфије”, ауторке Исидоре Јовчић. Поставка обухвата 15 слика, рађених комбинованом техником: уље на платну, акрил, пигмент, спрејеви.

Отварањем изложбе портрета ликовног уметника Зорана Јагличића у Дому културе у Книћу, почела је још једна ликовна колонија дуге традиције – Гружанска јесен, коју подржавају Општина Кнић и Министарство културе и информисања. За скоро три деценије колико се одржава уметничка манифестација, учесници ликовних колонија поклонили су на стотине слика шумадијској варошици.  Туристичка организација општине Кнић планира, да приреди сталну поставку и тиме прикаже лепоту гружанских пејзажа, трајно забележених на платнима.

У галеријском простору Народне библиотеке „ Вук Караџић“ отворена је самостална изложба  стрип аутора и сликара Сабахудина Мурановића – Мурана из Пријепоља. Изложба прати наставак Међународне стрип конференције „ Kragujevac Comic Con“ године 13. у организацији Удружења Свет стрипа. Изложени су Мурановићеви барељефи,илустрације, карикатуре, стрипови и радови у техници картон арт.

На Ђачком тргу, приређен је концерт  који је после дуги низ година спојио две најпознатије крагујевачке музичке уметнице. Јелену Томашевић и Даницу Крстић. Иако је реч о одвојеним наступима, публика је радо дочекала своје прослављене музичке уметнице које граде успешне солистичке каријере.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *