10 минута: Велико улагање у школски спорт

Здрави стилови живота, бројне спортске активности и дружење вршњака у школском узрасту требало би да буду заступљени у животу сваког детата приликом одрастања, сматрају психолози и педагози.

Град Крагујевац је због тога посебну пажњу посветио развоју школског спорта.

У предходном периоду уложена су велика финансијска средства у изградњу спортске дворане која је подигнута у дворишту основне школе „Живадинка Дивац“ у насељу Станово.

Ова школа која има традицију дугу преко једног века до пре неколико година имала је нешто више од триста ученика.

Број ђака је у последње време повећан па сада основно образовање у школи „Живадинка Дивац“ похађа око 500 основаца.

Ваннаставне активности ученика, посебно оних који живе на рубним деловима града углавном су усмерене на боравак у школи и школском дворишту и после наставе.

После завршених часова и свих обавеза у настави ученици долазе у новоизграђену дворану и баве се бројним спортским активностима.

Дворана осим партера са неопходним реквизитима има и трибину са које публика бодри омиљени спортски тим. У саставу дворане су урађене и савремене свлачионице и тоалети.

Нова фискултурна сала и сви пратећи инфраструктурни објекти направљени су и у насељу Ердеч у основној школи „Доситеј Обрадовић“.

Директор школе Игор Јањић исказао је велику захвалност граду Крагујевцу у име ученика, запослених наставника и родитеља.

Ученике у новој школској години очекуе настава и стицање нових знања и вештина.

Град Крагујевац ће у наредном периоду кроз инвестиције посебну пажњу усмерити на развој школског спорта.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *