Матуранти у Крагујевцу полагали завршни испит из српског језика

Ученици средњих школа у Србији данас су полагали матурски испит из српског језика док их у понедељак очекује полагање завршних испита из енглеског језика и математике.

И поред паузе од два месеца, колико нису ишли у школу, средњошколци су на време припремили потребно градиво.

Ученици завршних разреда средњих школа завршили су са наставом крајем маја и након тога су почели са припремама за матурске испите.

Први тест провере знања средњошколци су радили из српског језика док ће  у понедељак бити организовани испити из енглеског и математике.

И поред паузе од два месеца, због епидемије Корона вируса, матуранити су успели да се припреме за тестове за које кажу да су очекиване тежине и садрже градиво које су учили претходних година.

Како би све препоруке биле испоштоване, полагање матурског испита организовано је уз све мере предострожности и заштите од вируса па су тако ученици седели одвојени у клупама на прописаном раздаљини.

У току су и пријемни испити за специјализована одељења и у Првој крагујевачкој гимназији где, након завршеног испита, очекују још једну добру генерацију осмака.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.