10 минута: Златни индекси за генерацију 1969/1970

Генерацији студената уписаних 1969. године на Одељење београдског Економског факултета у Крагујевцу, уручени су „златни индекси“.

Овом, како кажу, за њих историјском и емотивном догађају, присуствовало је педесетак представника ове генерације.

У прву годину студија на Одељењу београдског Економског факултета у Крагујевцу, у школској 1969/1970. години уписано је 540 кандидата.

Дипломирало је њих 128, а педесетак је присуствовало свечаној додели „златних индекса“. Сусрет некадашњих колега са факултета, који су временом постали пријатељи и сарадници, био је изузетно емотиван.

Присећали су се студентских дана, професора и места на којима су, како кажу, прослављали успехе и лечили неуспехе. Поједини су студентску љубав крунисали браком.

Осим стручног знања стеченог током студија, у њих су, кажу, уткана морална и етичка начела, којима су тадашњи професори придавали посебну важност.

Руководство Економског факултета Универзитета у Крагујевцу са задовољством је прихватило идеју о додели „златних индекса“ овој генерацији студената, јер је реч о људима који су дали значајан допринос развоју Крагујевца и других градова Србије.

Сусрет некадашњих студената првобитно је био заказан за април, али због епидемиолошке ситуације није могао да буде одржан чак ни у резервном термину, планираном за јул.

Ипак, њихов ентузијазам и жеља за дружењем су победили. Живот чине мале стваре и велико срце, рекли су, а њихова су данас била испуњена радошћу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *