Представљене књиге песника Драгана Јовановића Данилова

Народна библиотека „Вук Караџић“ започела је вечерас у „Кући Ђуре Јакшића“ серију књижевних вечери на којима ће бити представљени добитници књижевне награде „Ђура Јакшић“.

Вечерас је представљен добитник прошлогодишњег признања, песник Драган Јовановић Данилов.

Народна библиотека „Ђура Јакшић“ из Српске Црње сваке године расписује конкурс за најбољу песничку књигу на српском језику који се завршава доделом награде „Ђура Јакшић“.

У 2019. ово признање, 34. по реду, припало је песнику, есејисти и ликовном критичару Драгану Јовановићу Данилову за збирку „Ум подивљале реке“. Његове књиге представљене су у „Кући Ђуре Јакшића“ у Крагујевцу.

Драган Јовановић Данилов је један од најпревођенијих савремених српских песника чија се поезија изучава се на универзитетима у Италији и Словачкој. Учествовао је на бројним песничким фестивалима. Организовао је самосталне књижевне вечери и читање поезије у Француској.

Поред Данилова, о његовим књигама говорио је песник и књижевни критичар Александар Б. Лаковић. Народна библиотека „Вук Караџић“ је на овај начин започела низ књижевних вечери у „Кући Ђуре Јакшића“.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *