100 милиона динара за адаптацију 10 школа пред почетак школске 2019 /2020.

Град Крагујевац je, ребалансом буџета, определио средства за неопходно текуће одржавање и адаптацију школског простора пред почетак још једне школске године.

У десет крагујевачких школа уложено je око 100 милиона динара за неопходне санације.

У зависности од обима реконструкције, радови би требало да буду завршени до 1. септембра.

Поред инвестиције на објектима, град је обезбедио и бесплатне уџбенике за све ученике првог разреда.

Док крагујевачки ученици користе преостале дане летњег распуста, школе се увелико припремају за организовање наставе у школској 2019- 20. години.

Већина директора и особља школа користи период лета за неопходне санације.

Потребе су различите. У појединим школским објектима потребна је замена кровне површине, у неким замена подних,кречење, поправке на фасадама, инсталацијама,или замена столарије.

Заједнички састанак директора са представницима града је одржан, јер ће локална самоуправа издвојити новац за неопходне радове.

Коначна вредност знаће се после спроведених набавки, али је извесно да ће 1. септембар десет крагујевачких школа дочекати у бољим условима.

Град је за 1.610 ученика првог разред уписаних на територији Крагујевца, обезбедио читанку, буквар, уџбеник за математику, страни језик и природу и друштво, као и пратеће радне свеске, односно радне листове.

У протекле две и по године град Крагујевац је у реконструкцију основних и средњих школа инвестирао преко 5 милиона евра.

Градска управа за инвестиције у прошлој години урадила је комплетну пројектно техничку документацију за потпуну реконструкцију 14 школских објеката и две предшколске установе.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *