11. Јоакимови дани на програму Телевизије Крагујевац

Књажевско-српски театар већ једанаест година у мају организује ревију позоришних представа по тексту домаћег писца, под називом “Јоакимови дани”.

Ове године, због новонастале ситуације и забране окупљања, представе позоришних трупа из целе Србије гледаћемо уторком, средом и суботом на програму Радио-телевизије Крагујевац.

Ревија позоришних представа “Јоакимови дани” организује се сваког маја у оквиру прославе Дана Града.

Том приликом крагујевачка публика има могућност да погледа представе у част домаћег писца, а у изведби позоришта из целе Србије.

Због забране окупљања и епидемије Корона вируса ове године љубитељи позоришта, представе ће моћи да погледају уторком, средом и суботом од 20 сати на програму Телевизије Крагујевац.

Ове године у оквиру фетивала имаћемо прилику да видимо представе Народног позоришта из Сомбора „Сумњиво лице и Народног позоришта из Републике Српске „Радничка хроника“.

Београдско драмско позориште ће се представити хит представом „Не играј на Енглезе“, Краљевачко позориште приказаће своју верзију „Професионалца“, док ће Крушевачко позориште извести комад „Деветстопетнаеста“.

Књажевско- српски театар припремио је представу „Женидба и удадба“ која је премијерно изведена у октобру прошле године.

Крагујевачко позориште, без обзира на тренутну епидемиолошку ситуацију, већ припрема 15. Међународни позоришни фестивал  Јоаким интерфест који нас очекује у октобру.

Овогодишње Јоакимове дане, 11. по реду, можете пратити од 19. до 30. маја, уторком, средом и суботом, од 20 сати на програму Телевизије Крагујевац.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *