57 година Економског факултета

Економски факултет у Крагујевцу обележио је 57 година рада. Тим поводом одржана је свечана академија и уручене су дипломе студентима који су завршили основне академске студије.

У амфитеатру Економског факултета, свечано је прослављено 57 година рада ове научно образовне установе.

Факултет се према речима декана професора Петра Веселиновића, може похвалити са преко девет и по хиљада дипломираних економиста, бројним магистрима и докторима економских наука.

Ова установа учествује у пројектима какви су Темпус и Еразмус плус, има бројне партнере у Србији и иностранству, изадаје научне часописе, организује стручне скупове.

Економски факултет је данас потписао и уговор о научно образовној сарадњи са Универзитетом Месини из Италије, Економским Универзитетом из Кракова, и Универзитетом за трговину, финансије и туризам из Кијева.

Прослава јубилеја била је и прилика за уручење диплома студентима основних академских студија.

Том приликом је најављено да ће до краја године Економски факултет акредитовати нови студијски програм на мастер студијама, финансијски менаџмент у јавној управи.

Иначе свечаности су присуствовали представници Универзитета, факултети из Србије и иностранства, града Крагујевца, Привредне коморе, средњих школа.

Посебни гости били су дипломци из прве генерације студената Економског факултета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *