Превентивом против ванредних ситуација у 2018.

Извештај о активностима Штаба за ванредне ситуације представљен је на данашњој, уједно и последњој седници овог тела у 2017.

Разматран је и предлог плана рада Штаба за наредну годину, а утврђен је и начин регулисања продаје и употребе пиротехничких средстава пред наступајуће празнике.

На територији града Крагујевца током године на измаку није било ванредних ситуација, али је експлозија у Техничко-ремонтном заводу узнемирила грађане, наведено је у извештају Штаба за ванредне ситуације.

У претходних 12 месеци спроведен је низ превентивних активности, као би се избегле евентуалне последице поплава.

Уређено је корито реке Грошнице, а потпуно су реконструисани и канали око реке Угљешнице, чиме је спречено изливање река из корита.

План рада за 2018. годину биће реализован кроз превентивне активности, попут заштите од пожара, уређења речних корита, набавке опреме за потребе цивилне заштите и успостављања система радио везе.

У сусрет предстојећим празницима, Штаб за ванредне ситуације посебан акцент ставља на употребу пиротехничких средстава.

Посебна пажња биће усмерена на продају, како би се спречиле евентуалне повреде првенствено најмлађих Крагујевчана.

За потребе рада Градског штаба за ванредне ситуације у наредној години из градске касе биће издвојено око 22 милиона динара, што је за око 40 одсто мање у односу на 2017.

Без обзира на то, све потребне мере које се односе на заштиту људи, материјалних добара, животиња, пољопривредних површина и природних ресурса биће заштићени од евентуалне штете коју узрокују елементарне непогоде.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *