Абрашевић у 2021. години реализовао 100 програма

Центар за неговање традиционалне културе „ Абрашевић“ је током протекле 2021. године са реализованих 100 програма постао све затупљенији и значајнији уметнички центар у укупној културној понуди града.

За наредну годину, Абрашевић ће скоро све ресурсе усмерити на организацију новог фестивала народне музике који ће бити одржан у Крагујевцу.

Реализованих 100 програма значило је и ослањање на сопствену продукцију. Од идеје, разраде, писања сценарија, вежбања, снимања, до самог наступа. У календару манифестација увели су и наступе на отвореном током лета у Великом парку. У новом студију снимили су око 70 записа традиционалне музике.

Град је већ определио средства из буџета за финансирање нове музичке манифестације.

Пре короне, Абрашевић је наступао на свим континентима. У 2021. успели су да отпутују само на Кипар. Међутим, видљивост је све већа у дијаспори иако не путују.

Сународници из иностранства бележе у великом броју посету веб страници Абрашевића, ју туб каналу, друштвеним мрежама, и у порукама остављају низ комплимената.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *