Гружа аграр“ организује 11. саветовање воћара

Традиционално саветовање воћара, које организује „Гружа аграр“ биће одржано и ове године у Равном Гају.

На једном од најзначајнијих стручних скупова у земљи окупља се неколико стотина пољопривредника из Србије и региона.

Воћари из целе Србије и региона окупиће се предстојећег викенда, 11. пут у центру Шумадије како би разменили искуства и присуствовали стручним предавањима.

Дигитална технологија у пољопривреди, нове сорте јабука, технологија исхране шљива, неке су од тема о којима се разговара у оквиру саветовња воћара, које организује „Гружа аграр“.

Иако Шумадија до пре неколико година није била позната по производњи воћа, савети стручњака и искуства других произвођача утицали су на пољопривреднике да започну са узгајањем и извозом воћа.

Еминентни стручњаци са института и универзитета из региона представљају најновија достигнућа у Европи у области пољопривреде.

Зимско саветовање воћара одржаће се у суботу 22. јануара у Равном Гају.

Планиран је целодневни програм са предавањима након чега ће посетиоци моћи да размене искуства из претходних шест месеци.

Извештава новинар РТK Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.