Акцијаши поново на окупу

Поводом Дана добровољних радних акција и прве годишњице постојања новоформираног Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца код споменика “Успење” окупили су се акцијаши који су уз подршку Крагујевчана али и многобројних организација и удружења обележили свој дан.

Акцијаши су ову манифестацију организовали уз подршку Града Крагујевца а волонтеризам и акције уређења простора у коме живе наставиће у будућем периоду уз подршку младих који се све више интересују за волонтеризам.

На Тргу Слобода, одзвањала је музика која се слушала давних година у готово свим деловима некадашње Југославија када су земљу градили млади који су учествовали на радним акцијама.

Акцијаши Крагујевца подсетили су да су многи градски објекти изграђени управо ангажовањем крагујевачке омладине која је волонтерски радила на уређењу и изградњи града.

Новообновљени клуб акцијаша и волонтера наставиће са бројним активностима када је реч о волонтеризму са намером да у своје активности укључи младе генерације.

Један од најмлађих акцијаша каже да жели да настави традицију старијих.

Идеја о добровољно организованом раду је одлична јер се уз рад подразумева и добро дружење.

Од Трга Слобода дефиле акцијаша прошао је улицама др Зорана Ђинђића, Краља Петра Првог Карађорђевића до платоа у Пешачкој зони код Крста.

Старији акцијаши се са носталгијом али и великом радошћу сећају давних акција када се цела земља градила уз песму и велико другарство.

У име града Крагујевца акцијаше и бројне Крагујевчане поздравио је члан Градског већа Ратко Томашевић а чланови Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић извели су богат културно уметнички програм.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *