Пензионерима десет дана у бањама Србије – бесплатно

Крагујевачко Удружење пензионера у сарадњи са Републичким фондом за Пензиjско и инвалидско осигурањe заједнички разматрају листу заинтересованих људи трећег животног доба, који имају могућност да десет дана бораве у бањама Србије бесплатно.

Оглас којим се позивају заинтерсовани за овај бенфит о трошку Фонда објављен је 28. марта.

До сада се пријавило више од седамдесет заинтересованих пензионера.

Конкурс за пријаву биће отворен до 13. априла.

У Удружењу пензионера очекују око 2 хиљаде пријава.

Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено стационираним установама и бањско климатским лечилиштима у трајању од 10 дана имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште на територији Србије и чија пензија износи до 22. 980 динара.

На оглас могу да се јаве заинтересовани који нису боравили у бањама у протеклих пет година на основу конкурса, бесплатно.

У протеклој 2017. години у бањским лечилиштима боравило је бесплатно десет дана 336 пензионера а на листи заинтересованих било је више од 1 600.

Све информације о бесплатном боравку у бањама Србије пензионери могу да добију у Удружењу пензионера сваког радног дана од 9 до 13 часова али и у пензионерским удружењима у насељима Аеродром, Бресница, Багремар, Јарушицама и Чумићу.

Од потребне документације требало би да понесу последњи пензиони чек и што новију медицинску документацију.

Ове године крагујевачки пензионери на располагању имају 352 слободна места за бесплатан боравак у бањама.

На списку установа које предлаже Филијала Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање на чијем подручју корисник има пребивалиште може да у листи коју попуњава наведе боравак у Буковичкој, Врњачкој, Матарушкој бањи, Горњој Трепчи и Ивањици.

Са те листе кандидат наводи две бање за које је заинтересован.

Трећа могућност за избор су неки од понуђених 25 бањских стационара, специјалних болница за рехабилитацију, Института за лечење Србије.

Конкурс за бесплатно коришћење рехабилитације у бањама Србије траје до 13. априла а комисија која обавља рангирање и одређује листу корисника по завршеним пријавама објавиће резултате на огласној табли Удружења пензионера.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *