Активно укључивање младих у хранитељским породицама

Завршна онлајн конференција пројекта „Међусекторска сигурносна мрежа за активно укључивање младих у хранитељским породицама”, који спроводи Центар за породични смештај и усвојење Крагујевац, у партнерству са крагујевачким Развојним бизнис центром и Удружењем „Урадимо заједно“, одржана је данас.

Ова акција је део глобалног пројекта „Подршка Европске уније активном укључивању младих”, укупне вредности 4,7 милиона евра, који финансира Европска унија и суфинансира Влада Републике Србије.

Значај пројекта огледа се у унапређењу социјалне укључености и запошљивости младих из хранитељских породица, кроз креирање и пружање међусекторске подршке на локалном нивоу.

Током двогодишњег пројекта успостављене су локалне мреже подршке у четири града, Крагујевцу, Крушевцу, Краљеву и Чачку, које представљају одржив вид интерсекторске сарадње свих релевантних актера у процесу осамостаљивања младих из хранитељских породица.

Истовремено, 175 младих је унапредило своје професионалне вештине, што има за резултат њихову већу запошљивост и социјалну укљученост.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *