Студенти медицине волонтирају у ковид бази

Студенти Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу почели су да волонтирају у бази ковид амбуланте Дома здравља, која се налази у АТД-у.

За волонтирање се определило 25 студената, углавном завршних година, који су задужени за пружање информација грађанима који се овој служби телефонским путем обраћају за помоћ.

Будући здравствени радници, студенти – волонтери, похађали су обуку за рад у ковид бази. Током едукације упознати су са свим епидемиолошким и клиничким карактеристикама инфекције корона вирусом, као и са начинима поступања са грађанима којима је потребан савет или одређена информација.

Запослени у крагујевачком Дому здравља захвални су будућим колегама на помоћи у борби против корона вируса.

Иначе, у ковид амбулантама Дома здравља тренутно  волонтира више од 60 студената Факултета медицинских наука Универзитета у Кагујевцу.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *