Алармантно на Косову и Метохији

Имамо информације о покрету албанских трупа из база Белведере и Врело ка северу Космета, рекао је председник Србије Александар Вучић на почетку састанка са представницима Срба са Косова и Метохије. Састанак заказан после одлуке Приштине да повећа таксе на српску робу на 100 одсто отворен је за јавност.

Александар Вучић је рекао да се померају албанске трупе, али и да су узели глисер којим се Хашим Тачи возио на Газиводама.

Могуће је да крећу у контролу језера да показују мишиће и да контролишу зелени прелаз на северу, како би спречили било какав увоз робе, рекао је председник Вучић.

Рекао је да ће Србија да прати ситуацију и да га људи из служби обавештавају о променама на терену.

Указао је да је наш народ у тешком положају након одлуке Приштине.

Ми знамо у колико тешком положају се ви налазите без обзира да ли живите јужно или северно од Ибра. Ове мере, најпре увођење таксе од 10 одсто, а сада и 100 одсто, значи у потпуности забрану трговине са централном Србијом, значи да остајете без виталних производа, јер овом мером није погођена само роба широке потрошње, већ и газа, завој, чак и кисеоник су зауставили за нашу болницу у Митровици, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је реч о нечему што до сада није нигде виђено.

Паљење наше робе у Качанику, организованих ломача потпуно је исто као паљење јеврејских књига у нацисичкој Немачкој. Имамо најгору врсту нацизма на делу, којом се неки поносе. За нас је важно да су људи из ЕУ реаговали рационално, било би боље да су реаговали тако и први пут када је прекршен Цефта споразум. Нисам сигуран да ће успети да уразуме Приштину. Не мислим да ће се то догодити, поручио је Вучић.

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *