„Анатомија коцке“ Оливере Станишић у Мостовима Балкана

Спомен парк Крагујевачки октобар организовао је изложбу мозаика „Анатомија коцке“ ауторке Оливере Станишић, у градској галерији Мостови Балкана.

Изложбу чине два циклуса: први – топографија коцке која садржи шест мозаика рађених коришћењем природног камена и метала и други циклус – унутрашњи простор коцке рађен индиректом методом од истих материјала.

Уметница Оливера Станишић дипломирала је на Факултету примењених уметности, одсек Зидно сликарство,тренутно докторанд Вишемедијске уметности Интердисциплинарних студија у Београду.

До сада је имала 12 самосталних и учествовала на 50 колективних изложби у земљи и иностранству.

Добитница је бројних награда, међу којима је и признање за изузетан уметнички рад на Бијеналу мозаика у Београду.

На овој изложби коцка није бачена већ објављена, расклопљена.

Коцка је со света, јер кристали соли су коцке. Она је најстабилније тело на коме се држи материјални свет, рекао је између осталог професор доктор Александар Петровић који је отворио изложбу.

Изложба мозаика „Анатомија коцке“, у галерији Мостови Балкана, може се погледати до 14. јула.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.