Рачуноводствена знања као чинилац економског и друштвеног напретка

Рачуноводствена знања представљају кључни чинилац одрживог развоја привреде и друштва и због тога је неопходно њихово континуирано ширење и продубљивање.

Значајан допринос овој теми даје Економски факултет Универзитета у Крагујевцу, као организатор научног скупа посвећеног рачуноводственим знањима.

Реномирани професори и истраживачи у области рачуноводства, ревизије и пословних финансија из земље и региона, представници привреде и рачуноводствене професије, окупили су се на Економском факултету како би разменили искуства и стекли нова знања.

Резултате својих теоријских и емпиријских истраживања представило нешто више од 40 аутора из Србије, Босне ии Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније.

Говорило се о савременим изазовима корпоративног извештавања и ревизије, рачуноводственој професији у ери економије знања и дигитализације пословања, контролингу и стратегијским аспектима управљачког рачуноводства.

Радова са овог научног скупа биће објављени у посебном зборнику у издању крагујевачког Економског факултета.

Биће доступни научној и стручној јавности, што ће, сматрају организатори, имати значајне научне и стручне импликације.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.