Антидискриминациони кодекс промовисан у Крагујевцу

Антидискриминациони кодекс, намењен државним службеницима као помоћ у раду у циљу заштите људских права, представљен је у Крагујевцу.

Кодекс је настао као резултат пројекта који се реализује од 2019. године у партнерству са 11 локалних самоуправа у Србији.

Крагујевац је прва локална самоуправа која је усвојила овај важан документ у промоцији људских права.

Антидискриминациони кодекс дефинише правила понашања у раду и приликом доношења одлука, како би се спречио сваки потенцијални акт дискриминације.

Документ је намењен не само правницима у јединицама локалне самоуправе, већ и свим државним службеницима, као помоћ у њиховом раду.

Кодекс равноправности је резултат пројекта који је подржала организација ХЕКС/ЕПЕР из Швајцарске, а спроводи Екуменска хуманитарна организација из Новог Сада.

Антидискриминациони кодекс настао је у парнерству са 11 локалних самоуправа у Србији.

У његовој изради учествовали су експерти у области равноправности и заштите људских права, а Крагујевац је прва локална самоуправа која је усвојила овај важан документ.

Промоцији кодекса присуствовао је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Стеван Глигорин, који је рекао да Србија ради на унапређењу културе равноправности у чему је Крагујевац пример добре праксе.

Скупу су присуствовали представници јавних установа, ромских удружења и других локалних самоуправа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *