Апел Крагујевчанима да помогну дечаку Петру Мићићу

Породици Мићић је за лечење десетогодишњег Петра неопходно  150 хиљада евра.

Дечаку је дијагностикован злођудни тумор, сарком леве ноге, који се шири великом брзином.

Од ове ретке болести оболева 4 од милион деце.

Болесни дечак на лечење треба да оде у Немачку, а новац мора да буде прикупљен за седам дана.

Коло српских сестара организује хуманитарни концерт који ће бити одржан  на Ђачком тргу испред Прве крагујевачке гимназије, у четвртак, у 19 часова и позива грађане да се одазову у што већем броју, како би се прикупила неопходна новчана средства.    

За лечење десетогодишњег Петра Мићића потребно је у најкраћем временском року прикупити 150 хиљада евра.

Коло српских сестра води још једну хуману мисију – да се обезбеде средства за пут и лечење детета у Немачкој и позивају суграђане да помогну породици Мићић.

Да су Крагујевчани хумани људи, људи добре воље и широког срца, потврђују предходне акције у којима су прикупљана новчана средства за најмлађе суграђане који су на лечење отишли у иностранство.

Једна од њих је мала Теодора Врањешевић која је добила битку са леукемијом.

Њен отац, познати крагујевачки новинар, Богдан Врањешевић, наводи да је могуће да се новац прикупи, ако се људи удруже и организују, а његово лично искуство потврђује да родитељи болесне деце никако не би смели да посустану и изгубе наду у излечење.

Хуманитарна фондација Буди хуман отворила је посебан број како би се прикупила неопходна новчана  средства.

Грађани који желе да помогну малом Петру Мићићу могу, слањем смс-а са садржајем 961 на број 3030, да се укључе у кампању и донирају скромна материјална средства, која ће имати велики значај ако се у слање порука укључи већи број грађана.

Извештава новинар Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *