Апел за помоћ Санели Трифуновић

Наша суграђанка Санела Трифуновић, мајка троје деце, болује од тешког облика мишићне атрофије.

Да би зауставила прогресију болести неопходна је трансплантација матичних ћелија, а ова метода обавља се на једној од турских клиника у Истанбулу.

За одлазак и лечење у иностранству потребно је до 5. маја прикупити око 20 хиљада евра.

Крагујевчани су до сада показали велику хуманост и доброту прикупљајући новац за лечење малишана којима је била потребна лекарска помоћ у иностранству, па Санела Трифуновић очекује да ће јој Крагујевчани који су у могућности помоћи.

Окружена својом децом, најстаријим сином који има 15 година, 12-годишњом ћерком и најмлађим дететом које је беба од осам месеци, Санела Трифуновић уз велики напор проводи дан од јутра до вечери.

Болови у коленима и мишићима отежавају јој самостално кретање. Отежано дише и трпи велике болове. Није у стању да обавља кућне послове и брине о деци. Помаже јој сестра, комшилук и пријатељи, а породицу издржава супруг који је професионални возач.

Трифуновићи живе у изнајмљеном простору од једне плате, скромног дечјег додатка и месечне накнаде за треће дете.

Ситауација је сваким даном све тежа, а рок који је понудила клиника за трансплантацију матичних ћелија у Истанбулу је веома кратак, па јер потребно хитно прикупити неопходан новац.

Крагујевчани су показали велику хуманост и доброту прикупљајући средства за лечење неколико малишана у иностранству.

Санела Трифуновић се нада да ће јој суграђани помоћи јер, како каже, жели да се врати нормалном начину живота и брине о својој деци.

Хуманитарна фондација „Буди хуман“ прикупља новчана средства за лечење 35-огодишње Санеле Трифуновић у иностранству.

До сада је прикупљено око две хиљаде евра, а порукама и позивом на број око 300 хиљада динара.

За лечење у Истанбулу неопходно је обезбедити нешто више од 20 хиљада евра, без трошкова за смештај и пут.

Слањем СМС-а са садржајем 1012 на 3030, Крагујевчани могу да помогну Санели.

Ипак, грађанска иницијатива и хуманост у овом тренутку нису довољни за прикупљање неопходних средстава, па је потребно у акцију укључити све друштвене субјекте који би удружени омогућили Санели пут до заустављања прогресије болести.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *