Апотека у амбуланти бр. 2 – све на једном месту

У насељу Палилула у просторијама амбуланте број 2 отворена је нова градска апотека, чиме се наставља спровођење локалне здравствено социјалне политике усмерене на оснаживање примарне здравствене заштите.

Амбуланте Дома здравља прве су у ланцу здравствене неге, а грађани који долазе редовно за своје рецепте од данас и у насељу Палилула имаће под једним кровом испраћен целокупан медицински процес, јер ће на истом месту добијати рецепте и узимати лекове.

Пацијенти који редовно долазе по терапије, на систематске прегледе, или по упуте, па до специјалистичких анализа, од данас имају могућност, да по напуштању ординације практично на истом месту обаве и преглед и подигну прописани лек.

Грађани су мишљења да овако усаглашен процес одговара свим генерацијама. Нарочито када су прехлађени и малаксали, пацијентима пут до апотеке треба да буде што краћи.

Отварању апотеке у насељу Палилула присуствовали су представници локалне самоуправе, која је у сагласности са Апотекама Крагујевац ове јесени и реализовала прошлогодишњи задати принцип: оснажити први степен здравствене заштите, односно прва врата која отварају пацијенти.

У амбуланти број 2 у насељу Палилула одабраног лекара има 10 хиљада пацијената и то не само из ове месне заједнице, већ и сеоских средина.

Један од примера је да су се за лекаре ове установе опредељивали и здравствени осигураници из Бадњевца. Сви они од данас посету лекару могу да заокруже и обезбеђивањем лека у апотеци која је смештена у приземљу амбуланте.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *