Апсолутни тријумф Крагујевчана на Коларцу

У препуној дворани Задужбине Илије Коларца дугим овацијама публика је синоћ наградила наступ Градског камерног оркестра Шлезингер. 

Крагујевчани су се у престижној дворани представили репертоаром, који је недавно изведен у сали Прве крагујевачке гимназије – Моцартовим делима.

Солиста на виолини био је Дарко Коџас, а диригент Владимир Милић. Градски камерни оркестар Шлезингер, на сцени Коларца наступио је заједно са солистом на виолини Дарком Коџасом.

Под дириргентском палицом Владимира Милића, у препуној сали Коларца, спектакл за београдску публику.

А у публици и један бивши председник.

Изведена су Моцартова дела.

Између осталих: Две свите за гудачки оркестар, Концерт у Ге-дуру за виолину и оркестар, Рондо у Це-дуру за виолину и оркестар.

Коџас је дугогодишњи концерт мајстор луксембуршке филхармоније и бриселске опере.

Сарадња са Крагујевчанима резултирала је овацијама и десетоминутном захваљивању публике иза сцене.

Поздравити маестра у Коларцу синоћ се подразумевало.

Градски камерни оркестар Шлезингер је пред београдском публиком поновио наступ са овогодишњег ОКТОХ-а.

Концерт на Коларцу издваја чињеница, да су Крагујевчани за три године, два пута наступили у најпрестижнијој националној дворани за сваког уметника.

Сам наступ на овој сцени доста афирмише, а напуштање сцене са овацијама потврђује да ће се о крагујевачком концерту на Коларцу дуго говорити међу Београђанима.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *