Арсенал фест из друге перспективе

На Ђачком тргу испред Прве крагујевачке гимназије отворена је изложба под називом “Арсенал фест из друге перспективе” у организацији Форума младих са инвалидитетом Крагујевац.

На фото-паноима изложено је 48 фотографија 10 аутора, полазника радионица које је организовао Фото клуб Крагујевац.

Форум младих са инвалидитетом у сарадњи са Фото клубом Крагујевац реализовао је пројекат под називом “Арсенал фест из друге перспективе” у коме је учествовало 10 аутора.

По речима Владимира Марковића из Форума, циљ пројекта је да особе са инвалидитетом савладају теоријски део и техничке вештине фотографисања, како би могле равноправно да партиципирају у уметничком и културном животу локалне заједнице.

На изложбеним паноима приказано је 48 фотографија.

Фото клуб Крагујевац већ трећу годину организује инклузивне фото радионице где млади имају прилику да се први пут упознају са основама фотографије и професионалном опремом за ову врсту уметности.

Поред Ђачког трга, фотографије су постављене на још две локације у граду: на Тргу код крста и у Великом парку.

Пројекат Форума младих са инвалидитетом реализован је уз подршку града Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *