„Артем“ спреман за нове станаре

Проширење трпезарије, којим ће бити обезбеђено 80 нових места за ручавање, један је од планова крагујевачког Дома ученика средњих школа за наредни период.

Тиме ће, кажу у овој установи, бити унапређен квалитет услуга које „Артем“ пружа, а које, осим смештаја и исхране, обухватају низ едукативних, забавних и спортских активности.

Пред почетак школске године и усељење нових станара, у Дому ученика средњих школа у Крагујевцу актуелни су радови на уређењу будућег животног простора ђака из свих крајева Србије.

Сређивање мушког и женског блока, кречење соба, поправка крова и кровних прозора, радови у кухињи, резултат су напора запослених у овој установи да квалитет услуга које „Артем“ пружа средњошколцима буде бољи.

Дом ученика средњих школа расписао је тендер за израду пројектне документације за доградњу и адаптацију трпезарије.

Предвиђено је и измештање прилазне саобраћајнице, односно пројектовање новог улаза у комплекс.

Пројектна документација је неопходна да би „Артем“ код Министарства просвете, науке и технолошког развоја могао да аплицира за средства.

Крагујевачки Дом ученика средњих школа може да прими око 340 ученика.

Због ограничених смештајних капацитета са једне и великог интересовања ђака са друге стране, више од 100 средњошколаца сваке године остане испод црте.

У „Артему“ очекују да ће отварањем новог блока овај проблем бити решен.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *