Асфалтирана улица Првослава Стојановића

Асфалтирањем улице Првослава Стојановића настављени су радови на уређењу блока „Воје Радића“ и блока „Младих истраживача“.

Пројектом је предвиђена изградња нових улица у блокивима и интерних саобраћајница унутар блока, паркинг места, тротоара, озелењавање и постављање саобраћајне сигнализације, а радови би требало да буду завршени до краја новембра.

Вредност је процењена на више од 127 милиона динара без ПДВ-а.

Радове у улици Првослава Стојановића обишао је градоначелник Никола Дашић са сарадницима.

Прва улица која се асфалтира у блоку „Воје Радића“, у дужини од 250 метара, је Првослава Стојановића.

Рок за завршетак асфалтирања свих саобраћајница у блоку, уређење и озелелењавање свих површина је крај новембра, градоначелник очекује и пре.

Након комплетног уређења и изградње интерих саобраћајница у блоку „Воје Радића“ овај део града биће једно од најлеших и најсавременијих насеља. Урађено је 1380 метара пута и 457 нових паркинг места.

Посао је поверен Предузећу за путеве Крагујевац, које припремне радове у блоку „Воје Радића“ и блоку „Младих истраживача“ изводи већ два месеца.

Урађен је ископ коловозних конструкција где је то било потребно, замењена је дотрајала кишну канализација, а приводе се крају и радови на припреми тампона.

За асфалтирање путева град је у овој години издвојио 273 милиона динара, а паралелно се ради на великим капиталним инвестицијама у области изградње путне инфраструктуре.

Један од значајнијих пројеката је изградња Северне обилазнице у дужини од 22 километра, која ће повезати део Крагујевца као Тополи са Краљевом.

Уређење стамбеног блока „Воје Радића и блока „Млади истраживачи“ део је пројекта унапређења инфратсруктуре града Крагујевца кроз реконструкцију улица, коју локална самоуправа реализује уз помоћ Европске банке за реконструкцију и развој.

Посао вредан скоро 770 милиона динара без ПДВ-а поверен је Предузећу за путеве Крагујевац и обухвата обнову постојећих и изгардњу нових градских улица, којим асе унапређује путна инфраструктура у граду.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.